Dresden | De nieuwe stad

Vrijdag, 18 augustus 2017 | De laatste dag van onze vier steden reis die ons naar Leipzig, Warschau, Krakau inclusief Auschwitz en Birkenau en uiteindelijk naar Dresden bracht. Vandaag gaan we grotendeels het nieuwe Dresden – Neustadt – bezoeken. Het nieuwe Dresden is relatief. 

Het nieuwe Dresden ligt aan de andere kant van de Elbe. Via de brug bij de Yenidze lopen we naar de andere kant van de Elbe. Bij het Japanse Paleis zoeken we de kant van de Elbe weer op. Je hebt vanaf deze kant van de Elbe een prachtig zicht op het “Oude” Dresden, bekend is het Caneletto panorama.

Bij Der Goldene Reiter lopen we de Neustadt in en via, via komen we terecht bij de eerste verrassing. Het is een oude markthal “Die Neustädter Markthalle” die schuil gaat achter een weinig tot de verbeelding sprekende gevel. De binnenkant is zeker een bezoek waard mocht je ooit in de buurt zijn. De volgende stop is de Driekoningenkerk.

Vanaf daar is het een eindje wandelen – zeker bij een temperatuur van rond de 37 graden – naar de volgende stop, de Dresdner Molkerei gebrüder Pfund, de mooiste melkwinkel ter wereld (zoals ze zelf beweren). Nu terug naar de Altstadt van Dresden. In de foto’s zie je o.a. de Brülsche Terasse en de Kreuzkirche.

Tot slot bezoeken we de Katholische Hofkirche. Hier hebben wij een opmerkelijke ontmoeting met een groep  mensen die in Rococo kleding in de kerk zit. Het verhaal hier achter is dat de jarige zich ooit heeft laten ontvallen in haar vriendenkring dat zij het leuk zou vinden om ooit een keer in een Rococo kostuum gekleed te gaan. Haar vriendinnen/vrienden besloten haar hiermee te verrassen tijdens het jaarlijkse Canaletto feest in Dresden.

Top