Auschwitz II | Birkenau

Dinsdag, 15 augustus 2017 | Na vanochtend het concentratiekamp Auschwitz bezocht te hebben brengen wij vanmiddag een bezoek aan vernietigingskamp Auschwitz II, wellicht beter bekent onder de naam vernietigingskamp Birkenau.

Birkenau was een vernietigingskamp en diende maar een doel namelijk het effectief en zo efficiënt doden van mensen. Het kamp is qua omvang en inrichting totaal anders dan concentratiekamp Auschwitz. Om haar taak het doden van mensen uit te voeren bezat het kamp enorme gaskamers en dito crematoria. Deze zijn aan het einde van de oorlog door de Duitsers zelf opgeblazen om de sporen van hun vreselijke daden uit te wissen.

YouTube Video

Onderstaande video volgt in grote lijnen de foto’s in onze wandeling. Deze is door TWR video gemaakt.

Klik hier voor de website van Auschwitz.

Top 

One thought on “Auschwitz II | Birkenau

Comments are closed.