Eindhoven | Stadswandeling

Woensdag 7 juni 2017 | In deze post zie je opnieuw ontwikkelde foto’s van reeds eerder – op zondag 11 maart 2012 – gepubliceerde foto’s. De foto’s in deze post zijn gemaakt in Eindhoven op basis van de wandeling die ik destijds via www.youropi.com gedownload heb.

Eindhoven is een stad waar je op talloze plekken – hoe kan het ook anders – Philips tegenkomt in de vorm van markante gebouwen, standbeelden en of vernoemde gebouwen. 

Prominent vertegenwoordigd in deze post is de Catharinakerk een van de oudste kerken van Eindhoven. Verder kom je in de foto’s alle landmarks van Eindhoven tegen zoals de Witte Dame, de Lichttoren, de Bijenkorf, de Piazza Galerie, de Heuvel Galerie, de Admirant etc. 

Hoewel de youropi wandeling goed gedocumenteerd is in woord, kaart en beeld, mis ik toch een aantal markante zaken zoals de Vestedatoren, het verstilde Karel Vermeerenplantsoen, het uitgaanscentrum Stratumseind en het Van Abbemuseum.

Top