Brussel | Stadswandeling

Zaterdag 27 augustus 2016 | Vandaag bezoek ik Brussel en maak ik samen met een lokale gids een wandeling door deze prachtige stad op basis van de door de gids uitgezette route. De wandeling start ter hoogte van de Sint-Katelijnekerk waar hij ook weer eindigt.

Bij de Sint-Katelijnekerk loop ik meteen tegen iets speciaals aan….een bodypaint day in de openlucht. Het is vandaag prachtig weer…kou zullen ze dus waarschijnlijk niet lijden. Vervolgens op naar het Zinneke (Hondje Pis). Vandaag zal ik ook nog het Manneke Pis en Jeanneke Pis tegenkomen.  Van het Zinneke door naar de Sint-Gorikshallen/Halles de Saint-Géry. Wist je dat er een ‘riviertje’ door Brussel stroomt? Ik een ieder geval niet. Je moet ook weten waar dit riviertje de Zenne aan de oppervlakte komt. Dit riviertje stroomt namelijk grotendeels ondergronds onder Brussel door.

Daarna gaat het richting centrum via de Beurs van Brussel via de Sint-Niklaaskerk naar de Grote Markt met zijn kenmerkende en zeer fraaie gebouwen. Daarna door naar Manneke Pis waar het een drukte van jewelste is. Terug naar de Grote Markt en op naar de vrouwelijke versie van Manneke Pis, Jeanneke Pis. In tegenstelling tot het Manneke Pis moet je Jeanneke Pis weten te vinden. Ze is achter tralies verstopt aan het einde van een klein steegje.

De volgende stop ligt aan de andere kant van het centrum, n.l. het “Brussels Beer Project” waar speciale bieren worden gebrouwen. Verder dan er aan te ruiken ben ik overigens niet gekomen. Nu weer terug naar het beginpunt van deze prachtige wandeling.