Berlijn | Gedächtnis Kirche | Berliner Zoo

Woensdag 18 februari 2015 | De laatste vakantiedag is aangebroken. Vandaag doe ik het wat rustiger aan. De Berliner Zoo staat op het programma. Voordat ik de Berliner Zoo in ga breng ik een bezoek aan de Gedächtnis Kirche. Totaal tegen mijn verwachting in is een klein deel van deze kerk open voor bezoek. Daarnaast is de naast gelegen “ kubus” kerk aan de binnenkant een lust voor het oog. Iets dat ik totaal niet verwacht had.

Vandaar uit naar de hoofdingang van de Berliner Zoo. Deze ligt pal tegenover het station dat in het boek van Christiane F. “Wir kinder om Bahnhofszoo” zo’n belangrijke rol speelt.

De Berliner Zoo is vooral bekend vanwege twee beroemde dieren n.l. de Pandabeer Bao Boa en het ijsbeertje Knut. Beiden zijn inmiddels overleden en daarmee heeft de dierentuin zijn publiekslievelingen verloren….jammer, echter er valt genoeg te zien en te beleven in deze dierentuin die tot de oudste van Europa behoort.

Ik heb zo’n 6 uur door de dierentuin gelopen en tal van foto’s dieren gemaakt. Voor mij bekende maar ook onbekende diersoorten. De hoogtepunten voor mij waren de leeuwen en de nijlpaarden.