Düsseldorf (D) | Medien Hafen

Zaterdag 8 november 2014 | Het lijkt wel of aan mooie dagen in 2014 geen einde komt. Vandaag ga ik weer fotograferen in voor mij inmiddels redelijk bekende stad. Düsseldorf blijft mij trekken en dan met name het gebied bij de Medien Hafen. In tegenstelling tot de afgelopen keren dat ik er ben gaan fotograferen zal de lens die ik gebruik mijn telezoom lens zijn en niet mijn ultra groothoeklens.

Mijn wandeling start zoals gewoonlijk in de Altstad om vervolgens langs de Rijn richting Medien Hafen te slenteren. De 240 m hoge televisietoren “Der Rheinturm” blijft in dit weer een fotogeniek foto object net zoals de gebouwen van Frank O. Gehry. Deze gebouwen kun je volgens mij een levenlang fotograferen zonder een dubbele foto te maken. Dit geldt denk ik voor zowat de hele Medien Hafen.

Vervolgens loop ik naar de Königs Allee tot voor een paar jaar geleden de winkelstraat van Duitsland. Helaas heeft deze winkelstraat zijn titel moeten afstaan aan Berlijn. Wat echter blijft zijn de dure winkels en de soms waanzinnige auto’s die je er geparkeerd ziet staan. Zo ook vandaag ;-).

Vervolgens naar de Altstad waar een reuzenrad is opgebouwd van werkelijk formidabele afmeting. Tot slot geniet ik van een waanzinnige zonsondergang aan de oever van de Rijn. Düsseldorf is en blijft een ontzettend leuke stad om te bezoeken en te fotograferen.