Amsterdam | Stadswandeling

Zaterdag 29 maart 2014 | Vandaag staat Amsterdam op mijn programma. Ongelofelijk maar waar, ik heb vele steden in en buiten Nederland inmiddels via mijn fotoblog vastgelegd maar onze eigen hoofdstad nog niet. Tijd om dat in te halen. De foto’s starten bij IJburg. Daarna zie je het Scheepvaart Museum waar de conferentie Chocoa plaats vindt. Veel te veel mensen op te klein oppervlak in een veel te kleine ruimte. Dus snel weg hier. De volgende stop is het dakterras van NEMO. Hier heb je een waanzinnig overzicht over Amsterdam. Jammer dat het een beetje heiig was. Voor de rest is het er goed toeven.

Vanuit NEMO via het Waterlooplein naar de Stopera en daarna via de grachtengordel naar het nieuwe Rijksmuseum. Tijd om een echt bezoek te brengen aan het Rijksmuseum heb ik niet maar wel even naar binnen om de prachtige nieuwe entree te bewonderen. Fotografisch een walhalla als je met licht wilt spelen. Via het Van Gogh Museum de uitbreiding van het Stedelijk Museum naar het Conservatorium Hotel. Ik was getipt om dit hotel van binnen eens te gaan bekijken/fotograferen. Dit kan ik iedereen adviseren om te doen ;-).

Vervolgens door de PC Hooftstraat – daar zie je dat we in een recessie zitten, de straat is echt zijn allure van vroeger kwijt – en de grachtengordel naar de Dam met het Nationaal Monument, het Paleis op de Dam en de Nieuwe Kerk. Door via de Beurs van Berlage naar het Centraal Station. De dag is voorbij gevlogen en wat is Amsterdam tocht een mooie stad.