Venlo | Kapelletje van Genooy (Genooi)

Vrijdag, 27 december 2013 | Vandaag ben ik foto’s gaan maken van het Kapelletje van Genooy ‘Kapel van Onze Lieve Vrouwe van Genooy’ . De Kapel Onze Lieve Vrouw van Genooy is een kleine rooms-katholieke kapel in het noorden van Venlo en stamt uit 1423, gebouwd naar het voorbeeld van de kapel van Loreto in Italië. In de volksmond wordt deze kapel vaak het kapelletje van Genooy genoemd. Verder is opvallend dat de schrijfwijze vaak verschilt. Genooy wordt ook vaker als Genooi geschreven. Wat de goede/correcte schrijfwijze is weet ik niet.

Ik gebruik de schrijfwijze zoals deze gebruikt wordt in de website www.kapelvangenooy.nl. Deze website is geheel gewijd aan dit opmerkelijk intieme kapelletje. Als je de website van de Kapel van Genooy bezoekt, moet je zeker klikken op de link ‘Virtueel bezoek‘. Hier vind je een prachtige ‘Virtual Reality’  van de binnenkant van de kapel.

Op de weg naar dit bijzondere kapelletje ben ik langs de Maas gewandeld. Natuurlijk heb ik hier ook een paar foto’s van opgenomen in deze post.