GLOW | Eindhoven

Zaterdag 16 november 2013 | Vanavond heb ik een heel bijzonder lichtspektakel bezocht n.l. GLOW in Eindhoven.

Van 9 t/m 16 november vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium van GLOW. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animaties, maar ook door meer bekende projectietechnieken.

Het moet gezegd worden GLOW is inDRUKwekkend. Ongelofelijk wat je niet allemaal met licht kunt doen. De omstandigheden om te fotograferen waren verre van ideaal. Uitgerekend op de laatste avond van GLOW gooide mist roet in het eten zoals je op de foto’s zult zien. Desondanks kan ik iedereen aanraden om volgend jaar naar Eindhoven af te reizen om GLOW met eigen ogen te bekijken. Dit jaar is GLOW door zo’n 520.000 mensen bezocht en dat was te merken ;-).