Arcen | Graanbranderij ‘de IJsvogel’

Zondag 27 oktober 2013 | Deze post bevat foto’s van een locatie die ik al vaker gefotografeerd heb n.l. Graanbranderij de IJsvogel. Het bijzondere aan de foto’s in deze post is dat ze gemaakt zijn met behulp van een Sony Cybershot DSC-QX10. Is dit dan zo bijzonder zul je je wellicht afvragen, foto’s gemaakt met een Sony Cybershot? Jazeker is dit bijzonder….want een Sony Cybershot DSC-QX10 is eigenlijk geen fototoestel in de traditionele zin van het woord.

De Sony Cybershot DSC-QX10 is feitelijk een lens die je verbind met een op iOS of Android gebaseerde Smartphone. In mijn geval is dit een iPhone 5 met iOS7.x. De koppeling tussen de apparaten vindt plaats via een WiFi connectie tussen beide apparaten. Verder moet je via de Appstore software ‘PlayMemories‘ downloaden en installeren op je Smartphone, waarna je de Sony Cybershot DSC-QX10 via het beeldscherm van de iPhone kunt gebruiken om foto’s te maken. Voor een videofilmpje en meer informatie over Sony Cybershot DSC-QX10 kun je hier klikken.

Onderstaand vind je de foto’s die ik op die manier gemaakt heb onder best lastige omstandigheden, binnen (zonder flitslicht) en buiten Graanbranderij de IJsvogel. Natuurlijk is het niet echt eerlijk om de foto’s die ik normaal zou maken met mijn Canon EOS 7D te vergelijken met de foto’s uit de Sony Cybershot DSC-QX10 maar het resultaat mag er zijn en is het bekijken meer dan waard.

Het leuke van de Sony Cybershot DSC-QX10 is dat je hem ook zonder een smartphone kunt gebruiken. Het resultaat van de foto’s is dan pas te zien wanneer je de foto’s naar je PC/Laptop gedownload hebt ;-).