Timelapse & Tiltshift iPhone video’s

Zaterdag 26 oktober 2013 | Dat je met een iPhone leuke foto’s kunt maken wist ik inmiddels al. Met video’s heb ik minder ervaring. In deze post kun je twee totaal verschillende video’s bekijken, nl. een Timelapse en een Tilshift video.

Het eerste filmpje is een Timelapse video met titel van ‘Timelapse | Scherpenzeel naar Venlo in 30 seconden’. In deze video zijn 369 foto’s/frames die met een tijds interval van telkens 5 seconden gemaakt zijn gemonteerd tot een videofilmpje van ca. 30 seconden. Deze foto’s/frames zijn gemaakt tijdens een autorit van Scherpenzeel naar Venlo en ze laten een groot deel van de gereden route zien. De applicaties die ik gebruikt heb voor deze timelapse video is Lapse it 2.1. Pro. De uiteindelijke versie is afgemixed in iMovie waarbij ik de beelden naar Comic formaat het omgezet.

Het tweede filmpje is een Tiltshift video met titel ‘Tiltshift | Van Venlo naar Scherpenzeel’ die ook gemaakt is tijdens deze autorit. Voor het maken van deze tiltshift video heb ik gebruik gemaakt van de applicatie Miniature Cam en daarna is dit filmpje afgemixed in iMovie. Ook hier zijn de beelden naar Comic formaat omgezet.