Gent (B) | Stadswandeling

Maandag 2 september 2013 | Gent is vandaag mijn bestemming om te gaan fotograferen en laat ik voorop stellen dat de foto’s in deze post maar een beperkt deel zijn van de door mij gemaakte foto’s. Gent is een ongelofelijk mooie en fotogenieke stad, je kunt er blijven fotograferen.

De foto’s in deze post zijn gemaakt door het lopen/volgen (grotendeels) van het ‘Wandelplan, Gent: te veel voor één nacht’ dat ik opgehaald heb bij de lokale VVV.

De wandeling brengt je langs alle bekende landmarks van Gent. Bijzondere aandacht in de post krijgen het Kasteel Gravensteen, de Sint-Michielskerk, de Sint-Niklaaskerk en de nieuwe Stadshal. De meest voor de hand liggende kerk de Sint-Baafskathedraal heb ik deze keer overgeslagen.

Verder vind je natuurlijk foto’s terug van de opmerkelijke gevels van de Gildehuizen aan de Graslei en de Korenlei langs de Leie en andere Middeleeuwse panden die ruimschoots aanwezig zijn in Gent. Gent telt meer dan 9800 bestaande objecten die zijn aangemerkt als waardevol onroerend erfgoed. Een groot deel hiervan is beschermd erfgoed.

Een verder opmerkelijk gebouw vond ik het in Jugendstil opgetrokken gebouw van de vakbeweging ‘De Bond Moyson en Ons Huis‘ aan de Vrijdag Markt. Dit is overigens de derde keer dat ik Gent bezocht heb…..hier kom ik zeker nog een vierde keer terug!