Ardennen | Trois-Ponts, La Roche-en-Ardenne, Durbuy

Dinsdag 3 september 2013 | Vandaag gaat mijn fotoreis door de Belgische Ardennen met als uiteindelijke bestemming het plaatsje Durbuy. Via Trois-Ponts waar mijn eerste stop is rijd ik door naar La Roche-en-Ardenne om daar de overblijfselen van het kasteel van La Roche-en-Ardenne dat hoog op de berg ligt te bezoeken.

Als je weet dat men met het bouwen van dit kasteel ca. 800 n. chr. is gestart en je er rondwandelt dan krijg je respect voor de enorme prestatie die het in die tijd moet zijn geweest om hier een kasteel te bouwen. Verder heeft La Roche-en-Ardenne een heel hoog Valkenburg gehalte.

Het einddoel van vandaag is het liefelijke plaatsje Durbuy dat een super toeristische locatie is. Desalniettemin heeft dit plaatsje een ongekende charme die hopelijk uit de foto’s zal blijken. Zeker als je Durbuy vanaf het belverdere bekijkt dan krijg is een goed beeld van Durbuy.

Om je een idee te geven over het toerisme, Durbuy heeft zo’n 400 inwoners (stadskern) en nogal wat hotels, pensions en campings. In deze gelegenheden hebben de afgelopen zomer zo’n een miljoen overnachtingen plaats gevonden. Dat het seizoen afgelopen is blijkt uit de straten redelijk leeg waren en ik er naar hartelust heb kunnen fotograferen.