Gennep | Stadswandeling

Vrijdag 30 augustus 2013 | Mijn fotoreportage in deze post gaat over Gennep in de kop van Limburg. Gennep is een betrekkelijk oud plaatsje dat een roerige geschiedenis heeft gekend in de loop der tijden. De wandelbrochure die mij uiteindelijk door en rond Gennep zal voeren koop ik bij de lokale VVV waar ik te woord wordt gestaan door een zeer behulpzame medewerker die mij nog een aantal tips geeft die niet in de brochure staan.

De wandeling start op de markt van Gennep bij het oude stadhuis dat nu vooral als trouwlocatie wordt gebruikt getuige de twee bruiloften die ik gezien heb ;-). Via de markt gaat de wandeling naar het riviertje de Niers. Een van de tips die de VVV medewerker had was om de Martinustoren te beklimmen vanwege het mooi uitzicht over de omgeving. De echte verrassing was echter niet het uitzicht maar het kunstwerk in de toren.

Na de Martinustoren weer teruggelopen naar de Niers om deze een klein stukje te volgen. Je krijgt hier een prachtig stukje landschap voorgeschoteld. Dan gaat de wandeling weer terug naar de bebouwde omgeving en via de nieuwe Martinuskerk door de hoofdstraat weer terug richting markt. Net voor de markt sla je linksaf en gaat de wandeling verder aan de buitenkant van de voormalige stadsmuur. Uiteindelijk kom je weer uit bij de Martinustoren om vervolgens uit te komen bij het nieuwe stadhuis van Gennep dat achter het oude stadhuis ligt. Als je hier loopt let dan ook eens op de bijzondere mozaïeken op het Ellen Hoffmanplein.