Kevelaer (D) | Consolatrix Afflictorum

Zaterdag 17 augustus 2013 | Kevelaer dat op zo’n half uurtje rijden van Venlo ligt is voor vandaag de plaats van mijn bestemming. Kevelaer is een druk bezocht bedevaartsoord. In Nederland en België is Kevelaer vooral bekend als Maria-bedevaartsoord. Sinds 1642 wordt er in het plaatsje een als wonderbaarlijk beschouwde afbeelding van de Maagd Maria vereerd. Veel katholieken pelgrimeren jaarlijks naar dit genadebeeld, dat in Latijn bekendstaat als de Consolatrix Afflictorum, ofwel de “Troosteres der Bedroefden”.

Mijn fotoserie is met name gericht op de belangrijkste gebouwen van dit bedevaartsoord, de Mariabasiliek met zijn opmerkelijk kleurrijke interieur, de Genadekapel en de Kaarsenkapel. Verder vind je foto’s uit de onmiddelbare omgeving van deze drie gebouwen die het feitelijke hart van Kevelaer vormen. Hoe dichter bij deze gebouwen in de buurt komt hoe devoter de winkels worden. Vandaag is het relatief rustig in vergelijking met laatste keer dat ik in Kevelaer geweest ben. Of je gelooft of niet, Kevelaer is zeker een bezoek waard.