Kempen (D) | Stadswandeling

Zondag 30 juni 2013 | Dat je niet ver hoeft te reizen om leuke plaatsen te bezoeken bewijst mijn bezoek aan Kempen op zo’n 20 km. vanaf Venlo. Dat ik in Kempen terecht ben gekomen is puur toeval geweest door zaterdagavond wat te ‘spelen’ met Google maps. Kempen blijkt een plaats met een rijke historie te zijn. Kempen dat een paar km verder ligt dan Wachtendonk was in het verre verleden een gemeente van het Overkwartier van Gelder en behoorde dus tot de Zuidelijke Nederlanden. De beroemdste Kempenaar is waarschijnlijk Thomas a Kempis een middeleeuwse augustijner kanunnik,kopiist, schrijver en mysticus.

Voordat ik naar Kempen vertrok heb een app over Kempen op mijn iPhone geïnstalleerd. Voor de route ansich had ik deze app niet echt nodig, want de route is perfect bewegwijzerd. Wat wel handig is zijn de beschrijvingen van de gebouwen op de wandelroute. Mijn wandeling door Kempen begint bij de enige nog over gebleven stadspoort ‘Das Kuhtor’ en volgt verder de routebordjes ‘Altstadtrundgang’. Deze brengt je langs alle belangrijke gebouwen van Kempen. Tip als je datakosten van je internet wilt sparen is het handig om de geluidsfragmenten die je kunt afspelen binnen de iPhone app te downloaden voordat je naar Kempen vertrekt.

Op het eind van mijn stadswandeling werd ik ook nog getrakteerd op een plaatselijk stukje folklore van de schutterijen in Kempen. Al met al heeft Kempen mij zeer aangenaam verrast.