Dortmund | Stadswandeling

Zaterdag 16 maart 2013 | Het is alweer twee weken geleden dat ik mijn fotoblog verrijkt heb met foto’s, het foto-virus begon weer te kriebelen. Waarheen was de vraag? Volgens de weerberichten zou het in Nederland redelijk bewolkt zijn. Dus dan maar een over de grens kijken…In Dortmund zou het volgens de voorspellingen redelijk weer zijn vandaag. Half bewolkt en soms zonnig. Goede vooruitzichten om lekker te kunnen fotograferen. Helaas kwam de weersvoorspelling niet uit ;-(. Zoals je kunt zien in de foto’s begon de dag zonnig maar dat heeft niet lang geduurd.

Zoals vaker heb ik gebruik gemaakt van de informatie op reisroutes.be voor het plannen van de stadswandeling. Helaas werkte e.e.a. niet geheel naar behoren. Dan maar de GPS wandeling downloaden. Dit ging wel voorspoedig. Samen met de trails applicatie die op mijn iPhone draait was het al met al een prima te volgen wandeling. Helaas beschik je met een GPS wandeling niet over interessante achtergrond informatie van de zaken waar je voorbij komt.

Dus dan maar naar de lokale VVV – bij het Centraal station (Hauptbahnhof) – voor informatie. Helaas en eerlijk gezegd niet te geloven, er is alleen een een algemene folder te koop waar je niet zoveel wijzer van wordt. De hele wandeling was dus een puzzel om te achterhalen wat je op je weg tegen kwam. Dortmund zelf is een redelijk grote stad (ca. 600.00 inwoners) die in de Tweede Wereldoorlog nogal wat te verduren heeft gehad. Als gevolg hiervan zie je nauwelijks historische panden. Een paar kerken en hier en daar een gerestaureerd pand. Dortmund is een moderne stad met nogal wat hoogbouw.

De wandeling start bij het Centraal station. Opmerkelijk is de betrokkenheid met de plaatselijke voetbalclub Borussia Dortmund. Toen ik zo rond 11.30 uur in de stad arriveerde kwam ik hordes voetbalsupporters tegen in de clubkleuren Geel/Zwart. Hieronder zitten hele families (moeder, vader en kinderen) die getooid zijn in de clubkleuren. De GPS wandeling voert je deels door het (winkel)centrum en voor een deel een stukje daarbuiten. Wil je winkelen? Dan ben je in Dortmund aan het goede adres.