Venlo | Hoogwater avondopnamen

Zondag 30 december 2012 | Na een aanvankelijke daling van het waterniveau in de Maas is de waterspiegel weer behoorlijk gestegen. Tot grote overlast zal dit overigens niet leiden. Of beide ondernemers die hun restaurant hebben aan de Werf het met mij eens zijn is de vraag. Zij hebben in ieder geval hun etablissementen moeten sluiten. Het water staat zo’n kleine 20 cm boven de kade en zij hebben maatregelen moeten treffen om het water buiten de deur te houden zoals je kunt zien op mijn foto’s.

De foto’s zijn bewust gemaakt aan het einde van het ‘Magic Hour’ dat vandaag begon rond de klok van 15.30 uur. Bij de eerste paar foto’s heb ik nog gebruik kunnen maken van de laatste restjes daglicht daarna werd het heel snel donker. Het begin van de avond levert hele andere foto’s op. De foto’s hebben allemaal lange belichtingstijden van rond de 30 seconden. Als gevolg van deze lange belichtingstijden zijn alle foto’s gemaakt met behulp van een statief. De lange sluitertijden geven overigens het water een mooie zijdeachtige glans.

Als je foto’s goed bekijkt zul je zien dat de voetgangersbrug over de binnenhaven iedere keer een andere kleur heeft als gevolg van de halogeenverlichting die daar gebruikt is. Bonus tijdens het fotograferen waren de ‘gele wolken’  die op een gegeven moment verschenen en het geheel soms een surrealistisch tintje geven. Natuurlijk zijn deze wolken niet echt geel, ze zijn het gevolg van de ontstoken natriumlampen die gebruikt worden in de diverse plantenkassen die rondom Venlo in grote getale aanwezig zijn. De foto’s zijn gemaakt tussen schouwburg de Maaspoort en de binnenhaven van Venlo.