Alkmaar | Stadswandeling

Zaterdag 23 juni 2012 | Alkmaar, eigenlijk een stad die ik vandaag had moeten mijden. De Reden? Drukte, als gevolg van het feit dat het vandaag de slotdag is van de Alkmaarse wandelvierdaagse.

Alkmaar | Waaggebouw aan het Waagplein met drukte a.g.v. van de Alkmaarse wandelvierdaagse

In de stad en dan met name in het centrum was het een drukte van belang. Het episch centrum van deze slotdag lag op het Waagplein waar de Kaasmarkt plaats vindt. Gezellig was het er vandaag zeker maar om te fotograferen was het iets minder ;-).

Alkmaar | Huis met de schopjes

De stadswandeling door Alkmaar maak ik op basis van de wandelgids die ik gekocht heb bij de VVV die zit in het Waaggebouw aan het Waagplein. De wandeling brengt je op alle interessante plekjes in de oude binnenstad van Alkmaar.

Alkmaar | Hofje van Splinter

De wandeling voert o.a. langs:

Alkmaar | Schnitgerorgel van de Grote Sint Laurenskerk

Al met al is Alkmaar een mooie en interessante stad met zo’n 400 monumentenwaarvan ik maar een klein deel heb gezien. De foto’s in deze blog volgen in grote lijnen de route zoals die hierboven is opgesomd.