Floriade 2012 | Education & Innovation

Zaterdag 14 april 2012 | De volgende halte van mijn bezoek aan de Floriade is Education & Innovation. Het Education & Innovation deel is een van de grotere onderdelen van de Floriade. Dit onderdeel van de Floriade heb ik overigens maar gedeeltelijk bezocht, reden om er later dit jaar nog eens terug te komen.

Floriade 2012 | Education & Innovation | Bijenpaviljoen

Education & Innovation staat in het teken van leren en innoveren. Het begrip innoveren moet je heel breed trekken. Als je bijvoorbeeld het bijenpaviljoen bezoekt kun je een scannertje mee krijgen om je in te leven in de wijze waarop bijen opzoek gaan naar stuifmeel. Het scannertje stelt je instaat om barcodes te scannen (stuifmeel te verzamelen) op bloemen en planten rondom dit paviljoen. Als je bij de uitgang van het paviljoen je scannertje inlevert krijg je de uitslag over het al dan niet succesvol verzamelen van stuifmeel…daarbij krijg je ook nog een leuke attentie mee.

Floriade 2012 | Education & Innovation | My Green World

Het meest in het hoogspringende gebouw is het paviljoen van de Nederlandse Rijksoverheid. In dit gebouw zijn de laatste Nederlandse innovaties op het gebied van land- en tuinbouw bij elkaar gebracht. Los van de kennis die in dit gebouw tentoongesteld wordt is het een bijzonder gebouw van binnen en van buiten. Al met al een leerzame ervaring om hier door heen te wandelen. Let ook eens op de open en bloot liggende constructie van dit opvallende gebouw.

Floriade 2012 | Education & Innovation | Huis van de smaak

Vervolgens ben ik een bezoek aan het paviljoen ‘van de smaak’ gebracht. Dit paviljoen is verrassend in elke zintuiglijke zin. Houd je van lekker eten? Dan is een bezoek aan dit paviljoen een absolute must.

Floriade 2012 | Education & Innovation | Tropical Treasures

Als laatste onderdeel van mijn bezoek aan het Education & Innovation deel bezoek ik de junglekas ‘Tropical Treasures’. Het omringende bamboe geeft een aardige indicatie wat je te wachten staat. Zoals je mag verwachten in een junglekas is het er erg vochtig en behoorlijk warm. In de junglekas waan je je meteen in een echte – weliswaar gecultiveerde – jungle. Het samenspel van tropische planten, gebouwtjes en water laten niets aan de verbeelding over, dit is echt een jungle!

Klik op een van onderstaande links voor de overige delen van de Floriade 2012.