Spanje | Sevilla | Metropol Parasol

Zondag 4 maart 2012 | Deze post is helemaal gewijd aan het meest fenomenale gebouw – de Metropol Parasol – dat ik bezocht en uitvoerig gefotografeerd heb tijdens mijn korte vakantie in Sevilla. De foto’s zijn gemaakt op twee verschillende dagen. Waarbij ik op dag een de foto’s gemaakt heb aan het einde van de middag en het begin van de avond. De foto’s van de tweede dag zijn rond het middaguur genomen.

De Metropol Parasol is een controversieel gebouw in de oude binnenstad van Sevilla. De houten constructie, waarvan wordt gezegd dat ze de grootste ter wereld is, werd gebouwd onder leiding van het Duitse architect Jürgen Mayer die de wedstrijd won die door de stad was uitgeschreven in 2004. De inhuldiging was voorzien in 2010 maar pas eind maart 2011 werd de Metropol Parasol officieel voor het publiek geopend.

Klik hier als je meer wilt weten over de achtergrond van dit unieke gebouw.