Cyprus | Kourion | HDR

Vrijdag 30 december 2011 | Vandaag gaat het terug naar huis. Omdat mijn vlucht pas aan het begin van de avond vertrekt heb ik bijna nog een hele dag om van Cyprus te genieten. Omdat ik afgelopen zondag voor een gesloten poort stond bij het archeologisch park in Kourion is dat voor vandaag mijn hoofdbestemming.

Cyprus | Kourion

In Kourion vind je de Romeinse overblijfselen maar ook resten van vroeg Christelijke bebouwing. Kourion is meerdere keren verwoest o.a. door aardbevingen en daarna is nog eens een keer door de Turken met de grond gelijk gemaakt. Het uitzicht vanuit Kourion dat bovenop een berg ligt is adembenemend.

Cyprus | Kourion

Na Kourion heb ik nogmaals het strand bezocht waar ik zondag ook ben geweest. De zee was een stuk rustiger en op een terras aan de zee heb ik mijn tijd door gebracht tot het weer tijd was om naar het vliegveld in Larnaca te vertrekken.

Cyprus | Kourion Beach

Zo komt er na 8 dagen een eind aan mijn vakantie op het mooie, gastvrije, cultuur rijke, vriendelijke Cyprus. Ik realiseer me dat ik grote delen van Cyprus (nog) niet gezien heb. Vele plaatsen zijn onbezocht gebleven om nog maar te zwijgen van de vele kloosters, opgravingen en andere monumenten. Al met al een goede reden om nog een keer naar Cyprus terug te komen!