Leeuwarden | Stadswandeling | HDR

Zaterdag 19 november 2011 | Vandaag is Leeuwarden in Friesland mijn bestemming om te gaan fotograferen.  De fotoreportage start op de Afsluitdijk bij het monument dat zo’n beetje halverwege de Afsluitdijk staat.

Afsluitdijk | Steenzetter

Daarna zet ik mijn reis voort naar Leeuwarden. Eenmaal in Leeuwarden aangekomen valt mij meteen op dat de stad volop in de steigers staat en de rand van de stad gevormd wordt door een mix van veelal Middel-eeuwse gebouwen en hele moderne nieuwbouw. Het centrum bevat bijna uitsluitend ‘oude’ monumentale gebouwen.

Leeuwarden | Monumentale binnenstad

Als eerste ga ik op zoek naar de VVVom een gids met een stadswandeling te kopen. De VVV is snel gevonden, ze is gehuisvest in een hartstikke modern pand aan de rand van het oude centrum.

Leeuwarden | ‘Oude’ en ‘nieuwe’ gebouwen in de stad

De stadswandeling die ik koop bevat vier verschillende routes, nl.:

  • Top monumenten route
  • Huizen van bekende Leeuwarders route
  • Nassauroute
  • Poëzieroute

Deze wandelingen overlappen elkaar deels. De foto’s in deze post komen vooral uit de ‘Top monumenten route’ en de ‘Huizen van bekende Leeuwarders route’. Naast de stadswandeling van de VVV heb ik ook de App ‘Wolkom yn Ljouwert’  wandeling op mijn iPhone geïnstalleerd….helaas de oude kaart werkt gemakkelijker en vooral overzichtelijker.

Leeuwarden | Grote of Jacobijnerkerk

Al met al kan ik iedereen die nog nooit in Leeuwarden is geweest aanbevelen om deze prachtige stad te bezoeken. Leeuwarden is een bezoek meer dan waard!