Venlo | Dominicanenkerk | HDR

Zaterdag 10 september 2011. Na mijn bezoek aan de Maasboulevard en het Nedinscocomplex is mijn laatste stop de kapel van het voormalige Dominicanenklooster in het hartje van Venlo.

Venlo | Dominicanenkerk | HDR

Vorige week merkte ik dat de Dominicanenkapel open was, normaliter sta je voor een gesloten deur. Ik had toen echter geen fotocamera bij mij, dus hier moest ik gewoon terugkomen om te fotograferen.

Venlo | Dominicanenkerk | HDR

De Dominicanerkapel heeft lang geleden zijn godsdienstige bestemming ingeruild voor die van een multifunctioneel gebouw. Tegenwoordig wordt de kapel een onderdeel van Domani– dat op haar beurt weer onderdeel uitmaakt van het Toon Hermanshuis – gebruikt voor allerhande doeleinden, zoals trouwlocatie en tentoonstellingsruimte. De typische kerk elementen, zoals bijvoorbeeld het orgel heeft men behouden.