Bretagne | Paimpol | Cap Fréhel | Dinard

Woensdag 17 augustus 2011. Vandaag wordt het een dag met totaal verschillende indrukken. Als eerste staat Paimpol op de agenda. Het bos/woud van Paimpol is beroemd van de verhalen van Koning Arthur, Merlijn en Lancelot. Naast het bos heb ik de ‘prachtig vervallen’  Abbaye de Beauport bezocht.

Bretagne | Paimpol

Daarna ben ik naar Cap Fréhel gereden. Na Mont-Saint-Michel het tweede hoogtepunt van deze Bretagne vakantie. Cap Frehel is een ruige met kliffen bezaaide kuststrook aan de Atlantische Oceaan waar je heerlijk rond kunt wandelen op eigen risico en gevaar voor eigen leven. Als je boven op de oude vuurtoren staat heb je werkelijk een magnifiek uitzicht over de Atlantische oceaan. Bij heel helder weer schijn je Engeland te kunnen zien liggen.

Bretagne | Cap Frehel

Als afsluiting ben ik doorgereden naar Dinard. Dinard ligt tegenover Saint-Malo waar ik gisteren geweest ben. Ondanks dat deze steden redelijk dicht bij elkaar liggen zijn ze in geen enkel opzicht met elkaar te vergelijken.

Bretagne | Dinard

In vergelijking met Saint-Malo is Dinard een mondaine (bad)plaats waar de happy few graag vertoeft.   Heel mooi is het voetpad dat rondloopt om de rotsen onder langs de kapitale villa’s die hier in de Bélle Epoquezijn gebouwd.