Steyl | Arnoldus Janssen | (deels) HDR

Zondag, 17 april 2011. Vandaag is de kerk St. Michaël in Steyl  – waar de Heilige Arnold(us) Janssen is bijgezet – mijn hoofddoel om daar HDR foto’s van het interieur te nemen. Een hele poos geleden heb ik deze kerk al een keer bezocht en ben daar onder de indruk geraakt van de eenvoud van het interieur en de kleurrijke ramen van deze kerk. Achter in de kerk staat voor een groot raam de kist met daarin de stoffelijke resten van de Heilige Arnolus Janssen.

Arnold(us) Janssen is voor het dorp Steyl een bijzondere man geweest. Vanwege de anti-religieuze politiek tijdens de Kulturkampf van Bismarck kon hij zijn plannen in Duitsland niet verwezenlijken en week hij uit naar Nederland, en vestigde zich in het Noord-Limburgse Steyl aan de Maas (thans gemeente Venlo), waar hij drie congregaties stichtte.

Mijn fietstocht naar Steyl voert via Blerick naar Baarlo om daar met het pontje over te steken naar Steyl. Vanuit Steyl gaat de fietstocht terug – maar deze keer aan andere kant van de Maas – via Tegelen naar Venlo. Naast de HDR foto’s heb ik onderweg heb ik een aantal ‘gewone’ en Panoramafoto’s gemaakt.

Klik hier voor de afzonderlijke HDR foto’s.