Carnaval in Venlo | De grote optocht | Groëten Optoch | Maandag

Maandag, 7 maart 2011. Degene die vorig jaar verantwoordelijk was voor het weer met de Carnaval heeft zich dit jaar behoorlijke gerevancheerd. Kortom ideaal weer voor de Groëten Optoch in Venlo. Tja, wat moet ik vertellen over de Groëten Optoch in Venlo?

Carnaval in Venlo | Groëten Optoch

Alle woorden die ik hier zou neer zetten zouden afbreuk doen aan het spektakel stuk genaamd ‘de Groëten Optoch’, daarom beperk ik mij deze keer in mijn tekst.

Als ik de Groëten Optoch samenvat zonder in superlatieven te vervallen dan schieten mij – in willekeurige volgorde – de volgende woorden te binnen; zon overgoten, gezelligheid, plezier, smink, muziek, confetti, kleurrijke groepen, prachtige carnavalskostuums – Vasteloavendspekskes – en heel veel foto’s.

Laat ik het verhaal van de Groëten Optoch maar vertellen door de 357 foto’s en de video animaties van deze foto’s.

 

Video animatie foto’s | deel 1/3

Video animatie foto’s | deel 2/3

Video animatie foto’s | deel 3/3

Bovenstaande YouTube videoanimaties zijn zowel in 2D als in 3D te bekijken. Als je over een 3D bril beschikt kun je deze videoanimatie in 3D bekijken door na het starten van de YouTube video rechts beneden in de YouTube window eerste op ‘Change quality’ (het tandwieltje) te klikken en daarna op 3D te klikken. De 3D optie optie werkt niet op een iPad en/of iPhone.