Carnaval in Venlo | Kinderoptocht | Zondag

Zondag, 6 maart 2011. Als het spreekwoord ‘je krijgt wat je verdiend’ waar is, dan hebben de kinderen van Venlo het afgelopen jaar ontzettend goed hun best gedaan. Een mooiere dag voor het houden van een Kinderoptocht is bijna niet mogelijk. Een strak blauwe lucht en een heerlijke temperatuur – althans in de zon – zijn vandaag het decor van de Kinderoptocht van Venlo.

Carnaval in Venlo | Even bijkomen

De optocht vertrekt vanaf de Martinus Kerk op de Grote Kerkstraat en voert via de Parade, de Klaasstraat en de Vleesstraat naar de Markt bij het Stadhuis. Op de markt neemt de Stadsprins van de Jocus met zijn gevolg het defilé af van de Kinderoptocht.

Carnaval in Venlo | Mooi plaatje

De Kinderoptocht is een bonte stoet van ouders met hun kinderen, begeleidt door harmonieën en/of Joekskapellen . De kinderen in Venlo wordt op soms heel jonge leeftijd geleerd wat Carnaval in houdt. Bijna alle kinderen hebben schik – ik maar een kind gezien dat huilde – en genieten volop van de muziek, de sfeer, het mooie weer en de aandacht die ze krijgen van fotograferende/filmende ouders of opa’s en oma’s. De foto’s/films zullen naar ik aanneem in menig familiealbum terecht komen als dierbare herinnering aan deze kinderoptocht. Voor de kinderen zijn confetti en spuitbussen met ‘slingerspray’ prima attributen om de toeschouwers mee onder vuur te nemen.

Carnaval in Venlo | Jong en Oud(er)

Opvallend is dat niet alleen de kinderen verkleedt zijn, nee de ouders zijn zonder uitzondering allemaal verkleedt en genieten van de sfeer en hun kinderen. Voor menig ouder zal dit de opwarmer zijn voor de ‘grote’ carnavalsoptocht die morgen door Venlo trekt. Wat mij verder opvalt is dat er nauwelijks carnavalisten in ‘confectie pakjes’  meelopen in de optocht. De Venlonaar maakt blijkbaar nog al wat werk van zijn ‘vasteloavenspekske’.

Mijn fotoserie start bij de Martinuskerk in de Grote Kerkstraat en gaat daarna via de Markt naar de Klaasstraat en de Parade. Vervolgens naar de Vleesstraat om te eindigen op de Markt.

Videoanimatie foto’s

Bovenstaande YouTube videoanimatie is zowel in 2D als in 3D te bekijken. Als je over een 3D bril beschikt kun je deze videoanimatie in 3D bekijken door na het starten van de YouTube video rechts beneden in de YouTube window eerste op ‘Change quality’ (het tandwieltje) te klikken en daarna op 3D te klikken. De 3D optie optie werkt niet op een iPad en/of iPhone.