Brunssummerheide | Heidewandeling

Jos Saris Foto - IMG_6365 - 1 jul 2011 - Brunssumerheide - WaterMarked

Picture 1 of 84

Maandag, 11 oktober 2010. Het is vandaag weer zo’n heerlijke nazomer dag, een dag waarop het zonde zou zijn om binnen te blijven…overigens bleek ik niet de enige te zijn heb ik gemerkt. Vandaag ben ik gaan fotograferen op de Brunssummerheide in  Brunssum, deze ken ik vanuit mijn jeugd. Echter de laatste jaren ben ik er nooit meer geweest. Dat ga ik vandaag inhalen.

Brussummerheide | Koffiepoel

De naam Brunssummerheide wordt gebruikt voor een circa 600 ha groot heidegebied, een natuurgebied van Vereniging Natuurmonumenten; dit betreft met name de z.g. Schrieversheide. Anderzijds noemt men zo ook het circa 1800 ha grote recreatiegebied waarin dit natuurgebied ligt. Het recreatiegebied ‘Brunssummerheide’ ligt in de provincie Limburg, in het oosten van de gemeente Brunssum en aangrenzende gemeenten, onder andere Heerlen en Landgraaf. Het recreatief gebruik houdt onder andere in wandelen, fietsen, golfen en paardrijden.

Brunssummerheide | Roode Beek

Hoe vat je de weidsheid van zo’n plek in foto’s? Panoramafoto’s, zijn de uitkomst zal blijken. Mijn wandeling start bij het bezoekerscentrum ‘Schrieversheide’ en loopt via de heide naar de Roode Beek. Vandaar gaat de wandeling via de achterkant van het zwembad Zeekoelen terug naar Schrieversheide. Als extraatje tijdens deze wandeling kwam ik een aantal malen een herder met zijn kudde schapen en geiten tegen.

 

Video animatie foto’s

 

Google Maps

[google-map-v3 width=”700″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”ROADMAP” mapalign=”center” latitude=”0″ longitude=”0″ addresscontent=”brunssum, brunssummerheide” showmarker=”true” animation=”DROP” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” bubbleautopan=”false” markerdirections=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]