Eifel | Kornelimünster | Nideggen | Kloster Mariawald

Zondag, 11 juli 2010. In de Eifel heb ik vaak op mijn motor rondgereden. Helaas heb ik nooit echt de tijd genomen om de dorpjes waar ik door heen reed echt te bezoeken. De prioriteiten van een motorrijder in de Eifel zijn immers totaal verschillend van die van een fotograaf ;-).

Vandaag gaat de tocht door het Noorden van de Eifel. Eerst naar een oud dorpje net onder – zuidelijk van – Aken, Kornelimünster. De ontstaans geschiedenis gaat terug tot 814 na Christus. In die periode werd namelijk de Abdij van Kornelimünster gesticht.

Dit klooster is dan ook nadrukkelijk aanwezig in het dorp en natuurlijk in mijn foto’s.

Na Kornelimünster gaat de tocht verder zuidelijk de Eifel in. Mijn volgende stop is in Nideggen. Nideggen (oude Nederlandse namen: Nidecken, Nideck, Nideghem) is een plaats en gemeente in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, gelegen in het district Düren. Naburige steden zijn onder andere Düren, Heimbach en Jülich.

Boven op een enorme rotspartij zie je een enorme Middeleeuwse burcht liggen. Deze heeft mij altijd geïntrigeerd. Nideggen zelf is ergens in de middeleeuwen ontstaan en kan op een bewogen geschiedenis terugblikken. Nideggen geniet onder klimmers enige bekendheid.Tegen de rotsen zijn verschillende klimtrajecten uitgezet.

Na Nideggen ben ik via Heimbach door gereden naar het klooster van Mariawald. Tijdens mijn ritten op de motor kwam ik hier altijd politie controles (met laserguns) en veel bezoekers tegen. Dus ook hier maar eens een kijkje gaan nemen.

Fotoreportage

Tijdens deze tocht heb ik een aantal panoramafoto’s gemaakt. Deze panoramafoto’s zijn opgeslagen als Photosynth afbeeldingen. Photosynt voegt een extra dimensie toe aan de met ICE gemaakt panoramafoto’s. Je kunt pannen, scrollen en zoomen in de foto’s. Het lijkt wel of je echt door de foto kunt wandelen.

Photosynths

Title: Kornelimünster

 

Title: Kornelimünster

 

Title: Nideggen