Stillevens | Canon EOS 7D

Donderdag, 3 juni 2010. Eindelijk ben ik in het bezit van mijn nieuwe Canon EOS 7D. Dus snel aan de slag om het fototoestel te leren kennen en eigen te maken.

Het toestel lijkt in niks op mijn ‘oude Canon EOS 400D’ met uitzondering dat ze beide van hetzelfde merk zijn. Hier houdt iedere vergelijking dan ook op. De bediening is werkelijk totaal anders en dat is even wennen. Wat meteen opvalt is dat de Canon EOS 7D een stuk forser is uitgevallen dan mijn oude camera. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor het gewicht van de camera. De grote verschillen zitten verder niet alleen in het uiterlijk en gewicht maar ook tal van extra mogelijkheden (die enorm uitgebreid zijn) ten opzichte van mijn oude camera. De meest in het oog springende  verschillen naast de specificaties die onder de ‘motorkap’ van de camera zijn verborgen, zijn o.a. de zoeker, het snelmenu en lifeview op de camera.

Tja, voordat je met een nieuwe camera aan de slag gaat kun je natuurlijk eerst de handleiding stap voor stap doornemen, maar zo’n type ben ik niet. Gewoon aan de slag en proefondervindelijk ervaren waar de functies zitten en op de momenten dat ik er echt niet uit kom, komt de handleiding er aan te pas. Daarnaast is YouTube een onschatbare bron als het gaat om instructie filmpjes over het gebruik van de Canon EOS 7D. Een van de door mij geraadpleegde bronnen zijn de filmpjes van ChistopherKblog.

Dus snel aan de slag met mijn nieuwe camera. Al met al heeft de camera mij in mijn eerste fotoshoot niet teleurgesteld. Hoewel ik nog niet alle uithoeken van de camera verkent heb weet ik een ding al zeker. Deze camera is een goede investering!

Hieronder vind je mijn eerste foto’s die gemaakt zijn met de Canon EOS 7D.