Geleen | Carnavalsoptocht | Wandeling Danikerbos

Zondag 14 februari 2010. Vanmiddag staat een wandeling op het programma. Voordat ik richting Danikerbos wandel eerst even kort gekeken naar de lokale Carnavalsoptocht in Geleen.

Alle respect voor de carnavalsvierders die hun pret niet laten bederven door de barre winterse omstandigheden. Het heeft zowat de hele dag gesneeuwd. Zo erg zelfs dat in Maastricht de carnavalsoptocht grotendeels in het het water gevallen – of liever gezegd – onder gesneeuwd is.

In Maastricht mochten geen praalwagens aan de optocht deelnemen. In Geleen reden wel ‘grote’ praalwagens mee. Zoals op de foto’s te zien is worden de kleintjes al vroegtijdig voorbereidt voor de Carnaval.

Na het eerste deel van de optocht te hebben gezien ben ik richting Danikerbos gewandeld. Dat niet iedereen Carnaval viert in Limburg is op de foto’s te zien. De heuvels die een onderdeel vormen van het Danikerbos worden door de jeugd goed gebruikt om te sleeën.

Onder de winterse omstandigheden is het lastig fotograferen. Met name de sneeuw die maar blijft vallen maakt het lastig om goede foto’s te maken. De foto’s laten zien dat het eigenlijk voortdurend gesneeuwd heeft.