Stillevens | Katten | Insecten | Paarden | Panorama foto’s

Maandag, 3 augustus 2009. Afgelopen weekend was een foto weekend dat in het teken stond van veel proberen en vooral oefenen. Oefenen in het vastleggen van stillevens, details en dieren. Verder vind je een panoramafoto die gemaakt is in het centrum van Waalwijk.

Stilleven | Details

Volgens wikipedia is een stilleven is een artistieke compositie (schilderij, tekening, foto) van voorwerpen. Als decor voor mijn stilleven foto’s heb ik de voorwerpen genomen die je in nederlandse tuinen kunt vinden. Oordeel zelf of ik geslaagd ben in mijn stilleven foto’s. De stillevens zijn gefotografeerd zoals ik ze aantrof. Ze zijn dus niet speciaal voor de foto’s neer gezet. De situatie van de stillevens kun je ook omschrijven als ‘As Is’.

View Stilleven - Detail foto's

Katten | Close-ups

Onderstaand vind je close-up foto’s van katten. De ene kat (grijs/witte) is een zwerfkat. De andere kat (tijgerstreep) is een huiskat met de naam Ploesz.

View Katten - Close-ups

Paarden | Close-ups | Details

Paarden fotograferen is zo mogelijk nog lastiger dan katten heb ik gemerkt. Een paard heeft redelijk snel in de gaten dat je een fototoestel op hem richt. Maar als een paard een beetje gewend is om ‘model’ te staan kun je hem redelijk van dichtbij benaderen en leveren de paarden en hun entourage  mooie (detail)foto’s op.

View Paarden - Close-ups - Details