North Sea Jazz | Rotterdam Ahoy

Zaterdag 11 juli 2009. Op naar het North Sea Jazz festival in Rotterdam. Er zijn van die dingen in je leven die je gewoon een keer moet mee maken. Het North Sea Jazz Festival is er voor mij zo een van. Normaliter ben ik geen liefhebber van Jazz. Ik associeer het teveel met Pim Jacobs en Rita Reijs. Hoe het mij bevallen is lees je verder op.

North Sea Jazz Festival | Ticket

De molens van Kinderdijk

Voor dat ik in Rotterdam ben, heb ik eerst de molens van Kinderdijk bezocht. Dit is ook zo’n typisch Nederlandse plaats waar je minstens een keer in je leven moet zijn geweest. Kinderdijk is de plaats waar de ‘molen dichtheid’ enorm is. Helaas ontbrak mij de tijd om naar de molens toe te lopen. De foto’s geven een goed beeld van wat ik bedoel met ‘molen dichtheid’. Aangezien ik alleen tijd had voor een oppervlakkige kennismaking met de molens is deze plek zeker nog goed voor een bezoek van mijn kant.

Kinderdijk | Molens

Klik hiervoor de foto’s van Kinderdijk

Het North Sea Jazz Festival

Tja het was alles wat ik mij dus niet van Jazz had voorgesteld. Ja in de kleine zaaltjes van het enorme Ahoy complex kwam je de echte ‘hardcore’ jazz tegen. Op de grote podia (bijna) helemaal niet (of ik moet een totaal verkeerd beeld van jazz hebben). Ik heb optredens bezocht van o.a. James Taylor, Wouter Hamel, SMV, Erykah Badu, George Duke & Rachelle Ferrell en tenslotte van Candy Dulfer & Friends. Met name Candy Dulfer was voor mij hét optreden van de dag, avond en nacht (het programma eindigde dik na 02.00 uur). Dit was echt zinderend, kicken, chillen, uit je dak gaan, puur emotie,  kortom adembenemend. Samen met Trijntje Oosterhuis werd het optreden afgesloten met een spetterende tribute aan Michael Jackson.

Fotograferen tijdens het North Sea Jazz Festival

Helaas mocht ik mijn spiegelreflex camera niet mee naar binnen nemen. Dus alle foto’s zijn gemaakt met mijn pocket camera. De kwaliteit is helaas niet zo geweldig. Wel stelde deze camera mij in staat om video opnames te maken. Op YouTube vind je dan ook een filmpje van het optreden van Candy Dulfer & Friends.

North Sea Jazz Festival | Candy Dulfer & Friends

Dat je niet ongestraft een spiegelreflex mee naar binnen kunt nemen heeft een fotograaf met een joekel van een telelens aan den lijve ondervonden. Hij werd zonder pardon uit de zaal verwijderd.

Klik hier voor mijn foto’s van het North Sea Jazz Festival.

Video Candy Dulfer & Friends

 

Google Maps

[google-map-v3 width=”700″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”ROADMAP” mapalign=”center” latitude=”0″ longitude=”0″ showmarker=”true” animation=”DROP” addmarkerlist=”Rotterdam, Ahoi|Kinderdijk” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” bubbleautopan=”false” markerdirections=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]